Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

acvil

16. 4. 2010 0:24
...zrušte sociální dávky - a majitelé automatů zkrachují...

...vidím to v Brně - např. oblast Cejlu - kdo tyto automaty prokrmuje...pracující lidé to prostě nejsou...Rv

0 0
možnosti

Strasak

14. 4. 2010 11:25
:-)

Obce mi měli mít možnost vymezit místa pro hazard nebo pro prostituci.

Ale nesouhlasím s tím, co je napsáno v článku. HAzard není špatný ani dobrý, špatné je chování některých lidí. Pokud je někdo nemocný, musím řešit problém toho člověka, a né problém hazardu. Když zakážeme hazard, ten člvoěk bude sázet tajně nebo místo toho začně chlastat, atd.

0 0
možnosti

Strasak

14. 4. 2010 11:26
Re: :-)

tajně ne, chtěl jsem napsat jinde.

0 0
možnosti

m. l.

14. 4. 2010 8:55
Hazard má svůj ekonomický smysl

protože zapojuje skupinu lidí kteří jinak nemají zájem o nic a nikoho do ekonomiky. Aby mohl prohrát peníze, musí si je napřed někde sehnat, což obvykle znamená, že bude aspoň trochu pracovat :-)

0 0
možnosti

kafy

14. 4. 2010 9:05
Re: Hazard má svůj ekonomický smysl

:D :D :D

0 0
možnosti

KOLDAK

14. 4. 2010 8:23
Pokud nejsou rovné šance na výhru,

nejedná se o hazard, ale o zlodějnu

0 0
možnosti

Martin 5

14. 4. 2010 8:52
Re: Pokud nejsou rovné šance na výhru,

chodíte rozbíjet terminály sazky?;-D

0 0
možnosti

Martin V

14. 4. 2010 7:13
Osvícenost

Proč si většina těch moudrých a osvícených myslí, že nejlépe se vypořádají s problémem tak, že všechno zakážou?

Jak se chovají oni? Také chtějí být pořád voděny za ručičku a aby jim stále někdo říkal, to nedělej o tom si myslím, že je pro tebe špatné?

navíc jejich optimismus, že v okamžiku zákazu zmizí problém je celkem mylný, ani v USA nebo v Rusku okamžikem zákazu alkoholu nezmizel problém s opilci.

Kdy to už konečně těm zakazovačům dojde? Vždy´t je to pořád stejné: něco se nám nelíbí - zakážeme to, problém nezmizí - zakážeme toho víc a přísněji, problém stále nezmizel, nasadíme ještě větší represi, problém sice stále nezmizel, ale už se o něm nesmí mluvit.Rv

0 0
možnosti

pavel 99

14. 4. 2010 7:30
Re: Osvícenost

Vystihl jste to celkem přesně.;-DR^

Jenom přemýšlím, zda by nemohl existovat institut "zvýšené ochrany" - pro "občany/ovce", kteří nejsou schopni zvládat svobodné rozhodování. Platily by pro ně různá omezení, zákazy návštěvy heren (poznalo by se to podle zvláštní "občanky"), ale také ochrana - třeba socialistický zákoník práce apod.

No a pak by byli občané "ostatní", kteří jsou schopni řídit své konání, jsou schopni posoudit, jakou pracovní smlouvu svobodně uzavřou a tito by směli ona "zakázaná lákadla" navštěvovat dle své úvahy.:-/

0 0
možnosti

Kresinka

14. 4. 2010 6:16
a jetš bych dodala, že

takové nařízení existuje v Německu a nikdo se neohlíží na to, je-li to podnikání povolené či ne. Copak jste nikdy neslyšeli například o Reeperbahn Strasse ? Jedna herna vedle druhé, stejně tk i prostitutky.  myslíte, že Němci trpí nedostatkem svobody podnikání, když třeba ve čtvrti Altona si hernu či noční podnik otevřít nemohou ?

0 0
možnosti

Kresinka

14. 4. 2010 6:09
tedy řekla bych,

že až tak moc nezáleží na tom, kdo rozhoduje o povolení herny. Ten zákon by měl ujasnit, že i terminály a všechny další budoucí výmysly jsou vlastně hry a další už zkrátka nepovolit. Obce by měly mít pravomoc  - nevím, jak to přesně nazvat - jakéhosi "územního plánování", tedy vytlačovat herny, jakož i noční kluby jen do určitých lokalit. Ty se snadněji ohlídávají, zejména když tam je služebna policie. Jinak je to běs, když v jediné ulici napočtete 18 heren ( Plzeň, Husova), jsou tam mj. i 2 školy, autobusové nádraží. To je prostě chyba, takhle ne.

0 0
možnosti

joska.cyrany

14. 4. 2010 5:59
V Norsku je hazard 100 % státní.

A je klid. Je velmi omezený a veškeré zisky jdou do státní (obecní) kasy.Jenže u nás je už, jako většina věcí, mimo kontrolu státu.

0 0
možnosti

nebolševik

14. 4. 2010 8:10
Re: V Norsku je hazard 100 % státní.

až na tu maličkost, že Norové jezdí hrát jinam (což je - poznámka specielně pro "regulátory" - obzvláště výhodné pro státní kasu), podobně jako Švédové jezdí chlastat do Dánska, Izraelci jezdí do kasin do Egypta - dnes je o tom dokonce řeč ve zprávách v souvislosti s jakousi teroristickou hrozbou. Konec konců, USA mají taky svoje zkušenosti, kupříkladu s prohibicí. Takže nejlepší řešení je postavit lešení a cancat a cancat - a regulovat. Třeby vyslovit zákaz utírání zadku pravou rukou, naše milovaná EU už k tomu nemá daleko ....

0 0
možnosti

pájajája

14. 4. 2010 1:58
Pokrytectví.

Provoz casin a heren je legálním podnikáním, ze kterého mají příjem obce i stát. Je to podnikání jako každé jiné a omezit ho, znamená porušit Ústavu ČR o svobodném podnikání. Něco jiného je vyšší zpoplatnění.

Jsem přesvědčen, že první prohraný soud mezi obcí, která legální hazard zakáže - spustí vlnu žalob na omezení svobodného podnikání. To pak bude "mazec".

Navíc pokrytectví radních, kteří jen omezením odsunou hru z center měst, ale nadále pak hru na území města akceptují z důvodu nemalých příjmů do pokladen, je jen do nebe volajícím populismem, pokrytectvím. Např. centrum Ostravy je omezeno (nelegální) vyhláškou a území bez heren se omezuje na centrální náměstí a jednu větší třídu. Zbytek centra jede dál, město inkasuje poplatky, radní se před voliči tváří jako dobrodinci.

Výše uvedné se týká těch provozovatelů, kteří dodržují pravidla.

Nezpochybňuji postihy nelegálních nebo pravidla nedodržujících provozovatelů.

0 0
možnosti

ljuke

14. 4. 2010 2:32
Re: Pokrytectví.

bohuzel bedny nejsou podnikani, ale loupez za bileho dne (i v noci)

0 0
možnosti

pilison

14. 4. 2010 0:54
souhlasím

souhlasím se zrušením hazardních her, které jen tahají z kapes lidí peníze na úkor rodiny, která pak často vyůstí v závislost - gamblerství......nic z toho normální člověk se zdravým selským rozumem n e ch c  e! 8-o

0 0
možnosti

Martin V

14. 4. 2010 7:07
Re: souhlasím

Já bych tedy, podle stejné logiky, zakázal i milenky, hospody, různé chlapské zábavy jako fotbal, hokej a podobně.R^

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS